TIIMI – KOHTALA SPORTS

Kohtala Sports tunnetaan mestareiden tekijänä kartingissa

Kohtala Sports on Aapon talli kaudella 2023. Tallin omistaa Jussi Kohtala, jolla on taustalla oma menestyksekäs 16 vuoden ajoura ja 20 vuoden kokemus oman tallinsa pyörittämisestä. Autourheilussa hän on ollut mukana eri rooleissa koko 42-vuotisen elämänsä.

Kohtala Sports -talli tunnetaan mestareiden tekijänä kartingissa vuodesta 2003 lähtien, josta osoituksena 20 Suomenmestaruutta ja 6 kansainvälistä mestaruutta. Tallin huippuhetkenä voidaan pitää Juho Valtasen MM-pronssia kaudelta 2017. Talli teki Valtasen kanssa historiaa myös kaudella 2019, jolloin hänestä tuli historian ensimmäinen autourheilija, jolle myönnettiin Suomen Olympiakomitean urheilija-apuraha.

Tallin kuljettajista Tuukka Taponen on puolestaan historian ensimmäinen autourheilija, jolle Olympiakomitea myönsi yksilöurheilijan tehostamistukea kausille 2022 ja 2023. Taponen voitti Kohtala Sportsin alla 3 SM-kultaa, uransa ensimmäisen EM-osakilpailun ja taisteli vuonna 2019 Euroopanmestaruudesta viimeiseen osakilpailuun asti, ollen lopulta 4. Tuukka voitti myöhemmin kartingurallaan maailmanmestaruuden ja 2 MM-hopeaa ja tuli valituksi Ferrarin F1-tallin Juniori ohjelmaan (Ferrari Driver Academy) kaudella 2022. Jussi Kohtala jatkaa edelleen Taposen taustalla managerina.

GT-autoissa uraa rakentava Juuso Puhakka ja naisille suunnattua W-Series sarjaa ajava Emma Kimiläinen ovat lähteneet maailmalle Kohtala Sports tallin kautta. Tallin tunnetuin kuljettaja on kuitenkin F1-kuljettaja Valtteri Bottas, joka ajoi uransa viimeiset kartingvuotensa kyseisen tallin kuljettajana.

www.kohtalasports.com